BLOG

Al een tijdje ben ik aan het denken hoe ik meer bekendheid voor mijn werk kan krijgen.

Een vriendin van de familie adviseerde mij een blog te maken. Dit heb ik nog nooit gedaan maar om meer bekendheid te krijgen ben ik bereid veel te doen dus ik ga het gewoon proberen. In het begin zal dit wennen zijn en kijken in welke vorm ik dit moet gieten. Ik heb er vertrouwen in dat het gaandeweg steeds beter zal gaan.

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen, mijn naam is Timothy de Graaf, ik ben kunstschilder en filmmaker. In 1967 ben ik als tweede kind, ik heb een oudere zus, in Melbourne geboren. Mijn ouders waren daarheen verhuisd vanwege werk van mijn vader. Toen bleek dat ik doof was hebben mijn ouders besloten weer terug naar Nederland te gaan om mij het beste onderwijs te kunnen laten hebben. In Nederland hebben mijn ouders nog een zoon gekregen. 

Ik ben opgegroeid in Groningen en heb daar de dovenschool doorlopen. Tijdens mijn schoolloopbaan bleek dat ik een talent had voor tekenen, wat ertoe heeft geleid dat ik uiteindelijk de kunstacademie in Groningen heb doorlopen. Ik heb een tijdje in Groningen geprobeerd bekendheid te krijgen maar heb er uiteindelijk voor besloten naar Amsterdam te gaan omdat daar mijn kansen groter waren.

In Amsterdam ben ik, naast het maken van kunst, gaan werken voor het Handtheater, toenmalig het enige theater in Nederland dat producties bracht in de Nederlandse Gebarentaal. Ik kon me daar meer richten op het maken van films en heb daar 2 x 3 jaar mogen werken. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar Stichting Welzijn Doven Amsterdam (SWDA) en daar werk ik nog steeds. Ook bij SWDA maak ik films. Zo maak ik, samen met een team, de uitzendingen van Amsterdam Visueel Nieuws (AVN), een kort videoverslag van belangrijke gebeurtenissen die plaatsvinden in de Dovengemeenschap van zowel SWDA, Amsterdam en Nederland. Daarnaast neem ik promotiefilms op en zorg dat alles keurig gemonteerd wordt. 

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk te schilderen en mijn kunst aan anderen te laten zien. Zo exposeer ik regelmatig, binnen de Dovengemeenschap en daarbuiten. De resultaten hiervan zijn wisselend, wat tot gevolg heeft dat mijn huis een pakhuis lijkt te gaan worden met schilderijen die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt. 

Daast het maken van kunst ben ik, samen met andere filmmakers, bezig met het opnemen van films. Ik heb een aantal producties mogen doen, waaronder het opnemen van een korte speelfilm, Wild Dogs, maar heb ik ook andere films gemaakt, zoals Blijven of Hemel, de kleedkamer en Lef. De scripts voor deze films komen voort uit mijn eigen idee├źn en worden samen met anderen gemaakt tot een definitief filmscript.

Op dit moment ben ik, samen met een Dove acteur, bezig met filmopnames voor een humoristische film, die naar verwachting in december 2019 zal kunnen worden afgerond.

Ik bezoek regelmatig exposities van andere kunstenaars om mij te laten inspireren door het werk wat zij maken. Zo ben ik afgelopen januari naar de First Art Fair in Amsterdam geweest. Een mooie verzameling van kunstenaars die vanuit verschillende invalshoeken werken. Wat zou ik graag zelf daar willen exposeren!

Ik was met name onder de indruk van de stand van Galerie Art Expositions. Er was een schilderij aanwezig met hout als achtergrond. Er was een laag expoxy lamineer/hars over het hout uitgesmeerd waardoor het een geheel eigen beeld kreeg. Dit vond ik prachtig, ik denk erover die techniek zelf ook een keer uit te proberen en te kijken hoe mijn publiek hierop reageert.

De komende zomer zal ik me bezig houden met opdoen van inspiratie die ik dan na in het najaar kan gaan vastleggen. 

Mijn eerstvolgende expositie zal in juni 2020 zijn, daar hoop ik dan nieuw werk te kunnen laten zien. 

Mijn eerste blog is nu een feit. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mij te volgen.

Ik vind het fijn als je wilt reageren. Ik ben te bereiken via timothy.film.arts@gmail.com

Tot de volgende blog!